Bureau

LUX, oftewel licht, is de essentie van onze architectuur.

Bureau LUX architectuur en advies is het architectenbureau van Nicole Bemer-Weve en Henk Duijzer.

LUX staat voor een frisse kijk, duidelijke communicatie en heldere afspraken. Een goede samenwerking met onze opdrachtgevers staat bij Bureau LUX centraal. Ons team van (interieur) architecten, ontwerpers en bouwkundigen staat voor u klaar.

Architectuur

Het ontwerp begint altijd met een leeg vel papier. Samen met u gaan wij opzoek naar uw wensen en eisen. Wat is uw visie of droom? Hoe wilt u werken, wonen en leven? Met deze informatie gaan wij aan de slag.

Het ontwerp wordt verder geïnformeerd door de context en een zorgvuldige detaillering en materiaalkeuze.  Kenmerkende aspecten van LUX zijn de ruimtelijkheid van onze ontwerpen en een maximaal gebruik van natuurlijk licht. We hebben de kennis aan boord om van exterieur tot interieur de architectuur van een project te verfijnen.

Advies

Bureau LUX adviseert zowel professionals als particulieren.

Particulieren adviseren en begeleiden wij op het gebied van het ontwerp en het bouwproces. Zowel het bouwen of renoveren van een volledig project als het realiseren van een aan- of uitbouw zoals dakkapel en serre. Naast het ontwerptraject nemen wij ook graag de bouwbegeleiding op ons.

Professionals adviseren wij op het gebied van huisvestings- en vastgoedvraagstukken. Zo denken wij met u mee hoe u uw vastgoed up-to-date kunt houden, leveren wij verhuurondersteuning of helpen bij het formuleren van een huisvestingsstrategie. In onze analyses en advisering maken wij direct de vertaalslag naar de ruimtelijke en bouwtechnische consequenties. Samen met u optimaliseren wij het rendement van uw vastgoed.

Team

Nicole Bemer-Weve – Architect
Henk Duijzer – Architect
Johan Terwisscha van Scheltinga – Bouwkundig Tekenaar
Marcel Jansen – Projectleider/Bouwkundig Tekenaar
Jesper Menting – Architect

in samenwerking met:
Pieter Boerstra – Architect
Sjouke Posthumus – Projectleider/Bouwkundig Tekenaar
Wim Kristel – Architect/Bouwkundig Tekenaar
Pieter Roozendaal – Architect
Martine Blok – Interieur Ontwerper
Noortje Duijzer – Website Beheer
Lokatio – Makelaardij, Ontwikkeling, Beheer en Bouwadvies

Werkwijze

In onze aanpak combineren wij creativiteit met professionaliteit. De vastgoedwereld is complex en vraagt om specialistische kennis. Door vaste samenwerkingsverbanden met andere professionals zijn wij in staat snel en gericht in te spelen op uw specifieke vraag. Wij bieden u brede advisering door middel van een integrale aanpak. Door onze compacte organisatie zijn wij flexibel en kunnen wij snel schakelen. Met ons netwerk zijn wij u van dienst bij ieder project, groot of klein.

Wij hechten bijzondere waarde aan een persoonlijke benadering. U zit direct met ons om tafel, waardoor de lijnen kort blijven.

Duurzaamheid

Wat betreft duurzaamheid verdient elk project zijn eigen aanpak gezien de locatie en de persoonlijke wensen van de klant. Wij werken met professionele adviseurs en de nieuwste technologie. Wij hebben ervaring met duurzame materialen, zonnepanelen, groene daken en warmtepompinstallaties, maar kijken ook naar de levensloopbestendigheid van het project en de flexibiliteit van het gebruik. Zo werken wij aan projecten waarbij wordt ingespeeld op de deeleconomie en aan projecten waar verschillende generaties samenwonen. Wij passen onze kennis toe bij renovatie projecten, nieuwbouw en alles wat er tussen zit. Waar het kan bereiken wij met onze ontwerpen een resultaat van nul op de meter tot energie positief.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

Met Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) zijn de toekomstige bewoners zelf de projectontwikkelaars.  Gedurende het gehele ontwikkel- en bouwtraject nemen de bewoners, georganiseerd in een vereniging, de beslissingen. Ze kiezen een architect en een aannemer en werken direct samen met alle professionele partijen in het bouwproces. Als particulier heb je daarmee een bijzonder grote betrokkenheid bij het ontwerpen van de eigen woning en met elkaar op het ontstaan van de (nieuwe) buurt.

Bureau LUX heeft bij diverse CPO projecten naast een ontwerpende rol ook ervaring als adviserende partij. Daarbij maken wij de opdrachtgevers wegwijs in het proces van projectontwikkeling en zorgen wij dat er een collectief plan wordt opgesteld waarin de wensen van alle partijen worden gewaarborgd.